Da je biciklizam sve popularniji i masovniji sport u Međimurskoj županiji  svakodnevno smo svjedoci. Bacivši pogled prema cesti možemo primijetiti biciklistu, koji nije slučajni radnik koji biciklom odlazi na posao, niti đak koji ide u školi, a niti netko tko biciklom ide u trgovini, već je taj biciklista „ozbiljan“ sportaš s vrhunskim biciklom, dizajniranim dresom koji se vozi na biciklu prvenstveno radi svoga zdravlja, funkcionalnog napretka te osobnog zadovoljstva. Takvih biciklista ima sve više i više na našim prometnicama što polako ali sigurno svrstava biciklizam na ono mjesto u svijetu sporta koje mu pripada. Da su međimurski biciklisti u proteklih godina ostvarili zapažene rezultate pisali smo iz vikenda u vikend cijelu godinu. Odličnih rezultata na nivou Hrvatske ima izuzetno puno, članova Hrvatske biciklističke reprezentacija sve više ali svakako između njih treba izdvoji dvojicu posebnih sportaša Timoteja Kocena (nagrada općine Štrigove) i Stjepana Hunjaka (nagrada grada Preloga), koji ne samo da su prepoznati u svojim lokalnim sredinama, već ove godine najavljuju rezultat na Prvenstvu Europe za mlade vozače u Graz-u  u Austriji.

Timotej Kocen rođen 2001. godine u svojoj karijeri ima nizu uspjeha – 2012 godine prva brončana medalja na Kupu Hrvatske ; 2013 godine Državni prvak i pobjednik Kupa Hrvatske ; 2014 godine ukupno 18 postolja, 12 pobjeda, Državni prvak i pobjednik Kupa Hrvatske. 2015 godine prva pobjeda u Sloveniji čine najavljuje odličnu sezonu.  Stjepan Hunjak rođen 2001. godine u svojoj karijeri ima također  nizu uspjeha – 2012 godine prva brončana medalja s Prvenstva Hrvatske, 2013 godine viceprvak Države i viceprvak u Kupu Hrvatske, 2014 godine ukupno 8 postolja s državnih prvenstava i Kupa Hrvatske. Dečki voze na biciklistički klub Mura Avantura iz Svetog Martina na Muri.

Dosadašnje rezultate svakako možemo zahvaliti biciklističkom  treneru Branimir Štimec, prof. (izborniku Hrvatske biciklističke reprezentaciju za kategorije U-15 i U-17) koji kroz desetogodišnje biciklističko trenersko iskustvo može izdvojit između ostalog   vođenje specifičnoj dijela priprema (oporavak) hrvatskih biciklista za nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008 i Londonu 2012.  Trener se također bavi i znanošću te je  objavio dvadesetak znanstveno stručnih članaka iz biciklizma. Kako bi ove godine ostvarili još bolje rezultate u transformacijski trenažni proces uključen je stručnjak  Vladimir Belić, magistar kineziologije, voditelj sportskih sadržaja u SRC DG sport Prelog, koji vodi posebnu brigu o Stjepanu Hunjaku. U planu i programu za ovu sezonu stoji:  osvajanje prvog i drugog mjesta u Kupu Hrvatske, te osvajanje prvog i drugog mjesta  na Nacionalnom Prvenstvu. Što više dobrih rezultata na međunarodnim utrkama u Sloveniji, Austriji, Mađarskoj i Italiji. Dobri rezultati omogućiti će dečkima nastupa na Europskom Prvenstvu u Austriji  u kolovozu na kojem uz malo sreće možemo očekivati i medalja na jednoj od disciplina.

Ovaj sustava i kvalitetan rad prepoznat je i od strane najveće Njemačke tvornice bicikala Winora Haibike sa sjedištem u Schweinfrut Njemačka, SRC Dg sport Prelog koji je ustupio prostorije za treniranje, te Dijagnostički centar  Kineziološkog  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ovdje svakako treba spomenuti i roditelje djece u kojima ova dva mlada vrhunska sportaša imaju ogromnu potporu. Nadamo se da će dečki kroz odlične rezultate privući nove sponzore kako bi ih na Olimpijskim Igrama 2020. godine gledali u Japanu te bili ponosni na njihove rezultate.